Мъри Стоилов: ПАОК е фаворит, но искам един горд Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Противникът е над средното европейско ниво и скокът ще е прекалено голям, ако успеем да продължим", заяви опитният наставник.

Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, сподели мнението си относно жребия за втория квалификационен кръг в Лигата на конференциите.

“Сините” ще се изправят срещу гръцкия гранд ПАОК Солун!

В първия мач, който е на 21-ви юли, футболистите на Мъри ще бъдат домакини, докато в срещата-реванш, която е седмица по-късно, ще пътуват до южната ни съседка.

Мъри Стоилов: ПАОК е фаворит, но искам един горд Левски 1

“Футболен респект към ПАОК, но в никакъв случай не се плашим. Феновете и аз искахме да участвахме в Европа – да, искахме да избегнем на старта такива отбори, но реално ще видим докъде сме стигнали и какво още имаме да работим. В евротурнирите всичко се случва, на терена става всичко, ПАОК е фаворит, искам горд Левски. Нямам предпочитания дали домакин, дали гост – имам предложение да се преместим на “Васил Левски”, за да удовлетворим желанието на нашите привърженици, ПАОК също ще получи възможност да има повече привърженици, ще има футболно шоу, ние на терена ще сме задължени също да го направим”, заяви Мъри.

“Да, жребият е тежък, противникът е над средно европейско ниво, скокът ще е прекалено голям, ако успеем да продължим. Във футбола всичко е възможно. Бяхме в неблагоприятната позиция на непоставен, който и да се беше паднал, щеше поне на хартия да е фаворит. Новият собственик на ПАОК разви клуба в последните години – не се плашим. Горе-долу като бяхме в Шампионската лига ни се паднаха трите шампиона на най-силните първенства, сега ни се падна отбор над средно европейско ниво. Не сме играли последните години, нямаме евросамочувствие, футболно чудо ще е, ако елиминираме ПАОК”, добави Стоилов.

“Трудно е да гадая къде ще стигнем, но ще дадем максимума. Левски може да мине през трудности. Имахме шанс, че не сме в първия кръг. В първенството ще гостуваме първите четири кръга на силни отбори, но е добре, че ще минат два мача, за да има вече напрежение. Ако имаме високи цели, трябва да играем с всички. И десет нови човека да купим, с този жребий може да отпаднеш пак. Ако ти дадат десет футболисти от България да си избереш, пак ще отпаднеш от ПАОК. Имаме респект, но не и страх”.

Мъри Стоилов: ПАОК е фаворит, но искам един горд Левски 2

“Мисля, че Филип Кръстев ще остане още една година, но това ми каза Ивков снощи, последната ми информация е такава. Той сега е на жребия. Много пъти съм се възползвал от правилото за гол на чужд терен, за да елиминирам противник, но каквото е за единия, такова е и за другия”, обясни специалистът.

“Националният отбор създаде ненужен негативизъм, в голямата си част правилен, и показа колко трябва да работим. Който и да е в националния отбор, не може да нарисува 20 нови играчи. Добър момент за Филип, Илиян и Андриан да видят, че има още да се развиват и да работят. Проблемите трябва да ги търсим, където трябва. Да не говорим само за чужденците. Все още не знаем кога ще играем за Суперкупата с Лудогорец, петнадесет дни преди началото на първенството нищо не е ясно по този въпрос. Мисля, че със сигурност няма да играем преди началото на първенството”.

“Успех на всички български отбори, ще е добре всички да стигнем до групи или поне два отбора да стигнат. Ще има пълно разбиране от наша страна, ще отменяме мачове, ако трябва. Казвам го отсега, за да няма спекулации”, каза още Станимир Стоилов.