Марко Розе остана разочарован след отпадането на Борусия от ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трябва да сме много критични към себе си, защото знаехме какъв е залогът в този мач", каза той.

Снощи отборът на Борусия Дортумнд отстъпи при гостуването си на Спортинг в Лисабон с 1:3 в двубой от група “С” на Шампионската лига и по този начин германският гранд отпадна още в груповата фаза на надпреварата.

Наставникът на “жълто-черните” Марко Розе определи вчерашната загуба от “лъвовете” като “ужасна”.

“Ужасна загуба. Целта ни беше да сме и в трите възможни турнира през следващата година, а сега отпадаме от Шампионската лига. Това е голям удар за нас”, заяви Розе.

“Когато допускаш такива лесни голове, няма как да се представяш добре в турнира. Трябва да сме много критични към себе си. Заехме какъв е залогът в този мач. В такива срещи не можеш да си позволиш подобни грешки. Класирането за следващия кръг беше категорична цел. Не успяхме и това горчи”.

“Щом не сме били достатъчно убедителни и безкомпромисни, значи поражението е заслужено. Сега не е времето да говорим за контузиите и играчите, които липсват. Дойдохме в Лисабон, за да спечелим и да се класираме за елиминациите. Създадохме повече опасности с 10 човека, отколкото с 11. Очаквах това от първия съдийски сигнал. Сега трябва да работим върху това да сме по-стабилни и ефективни”, каза още Розе.