Марко Ван Бастен:”Серия А изостава с много от Премиър Лийг и Ла Лига”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Един от най-великите нападатели от втората половина на миналия век – Марко ван Бастен, се изказа доста критично за класата на едно от най-популярните първенства в света – Серия А.

Именно в Скудето нидерландският стрелец се превърна в една от головите икони през 80-те години, когато редом със сънародниците си Рууд Гулит и Франк Райкард обличаше екипа на Милан.

Носителят на “Златната топка” за 1988, 1989 и 1992 година бе помолен да коментира изявите на своя сънародник Матайс де Лихт, който преди година премина в италианския шампион Ювентус от амстердамския колос Аякс.

Отговорът на бившия наставник на Лалетата пък бе повече от красноречив.

“Смятам, че Де Лихт щеше да научи повече в Реал Мадрид, Барселона или Манчестър Сити,” коментира Ван Бастен пред Ziggo Sport.

“Също така той щеше да играе в по-интересен шампионат, защото Серия “А” изостава с много от Премиър лийг и Ла Лига.”

“Не мисля, че се справи по-добре от предходния сезон в Аякс. Нямаше късмет, че Джорджо Киелини не беше на разположение. Той е истински отборен играч.

“Леонардо Бонучи пък си върши само своята работа, не организира играта и не показва на Матайс какво трябва да прави. Междувременно, Киелини прави неща и за останалите.”