google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Марсилия също е изправена пред забрана за привличане на нови играчи в два последователни трансферни прозореца

Изправен пред едногодишна забрана за трансфери от ФИФА, Олимпик Марсилия се обърна към съда в спора с Уотфорд за трансфера на полузащитника на Сенегал Папе Гай през 2020 година.

Спортният арбитражен съд (КАС) информира, че Гай, който е изправен пред четиримесечна санкция от ФИФА за нарушаване на договора, е присъствал на началото на двудневно изслушване в Лозана (Швейцария). Не е определена точна дата за произнасяне на присъдата.

Марсилия също е изправена пред забрана за привличане на нови играчи в два последователни трансферни прозореца, а Гай може да бъде отстранен от футбола за четири месеца. Наказанията бяха постановени от ФИФА миналата година, но все още не са влезли в сила в очакване на решението след обжалването.

Уотфорд обяви през април 2020 година, че е сключил предварително споразумение за договор с Гай, роден в Париж младежки национал на Франция, който тогава играеше за Льо Авър, за петгодишен контракт, започващ след този сезон.

Гай, тогава на 21 години, не премина в Уотфорд и по-късно подписа с Олимпик Марсилия, който завърши на второ място в Лига 1 и се класира за Шампионската лига следващия сезон.