Maртин Минчев отново блести, Спарта загуби луд мач
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Асът в атаката на пражани oтново показа, че се намира в отлична форма

Българският младежки национал Мартин Минчев изнесе поредния си впечатляващ мач с екипа на чешкия гранд Спарта (Прага).

Този път силната игра на бившия нападател на Черно море се оказа недостатъчна за неговия тим, който отстъпи с 3:4 на френския Олимпик Лион в бясна надпревара в двубой от Лига Европа.

Пражани поведоха с 2:0 след само 19 минути игра след две попадeния на словака Лукаш Хараслин.

Първият гол бе реализиран още в 4-ата минута. Минчев опита зрелищна задна ножица след центриране от десния фланг, топката попадна в Хараслин, след чийто остър шут от границата на наказателното поле влетя неспасяемо в мрежата след рикошет.

Четвърт час по-късно след дълъг пас на румънския вратар Флорин Ница Минчев плъзна с глава топката към нахлуващия Хараслин, който дублира аванса на своя тим с мощен диагонален удар в близкия ъгъл.

Камерунецът Кари Екамби намали изоставането в Лион в края на първата част, а малко след почивката френският халф Хусем Ауар изравни – 2:2.

Бразилецът Лукаш Пакета направи пълен обрат в средата на втората част, а малко преди края Екамби реализира второто си попадение в мача. Силите на Спарта стигнаха само за утешителното попадение на Ладислав Крейчи.

Минчев остана на терена до 63-ата минута, като отново демонстрира високата си класа с находчиви отигравания. В днешния мач бившият наставник на Лудогорец Павел Върба го беше поставил на върха на атаката и той за пореден път не го подведе.

Въпреки загубата Спарта запазва добри шансове за преминаване в следващата фаза. Фаворитът Лион е начело в класирането в Група А с 9 точки, следван от пражани с 4. Шотландският Рейнджърс е трети с 3, а на дъното с 1 точка е датският Брьондби.