Матайс Де Лихт иска да напусне Ювентус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ключов играч може да си тръгне от "Алианц Стейдиъм"

Нидерландският защитник Матайс Де Лихт проявява желание да напусне Ювентус, след като последните преговори за нов договор между двете страни не се развиха добре. Много от топ отборите в Европа имат интерес към футболиста, включително Челси, Ман Юнайтед и Барселона.

„Corriere dello Sport“ информира, че Де Лихт няма да води нови преговори за оставането си на “Алианц Стейдиъм” след прекъсната среща с официалните лица от Ювентус. “Бианконерите” искаха да удължат контракта на футболиста до 2026 г., като в момента договорът му е до лятото на 2024 г.

Медиите на Апенините пишат, че Де Лихт и неговият представител Рафаела Пимента не са останали доволни от искането на Юве в новия контракт да бъде включена освобождаваща клауза в размер на 98 млн. паунда. Защитникът е на мнение, че тази сума е твърде висока. Желанието му е откупната му клауза да бъде от порядъка на 68 милиона паунда.

Между двете страни имаше и разногласия относно заплатата на нидерландския национал. Въпреки че Де Лихт в момента е най-високоплатеният играч в отбора, той иска възнаграждението му в новия договор да бъде увеличено.