Матиас Курьор с хеттрик при разгром на Морето срещу Етър в Търново
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Черно море разгроми Етър с 4:0 на стадион “Ивайло” във Велико Търново в двубой от 2-рия кръг на efbet Лига. Хеттрик за “моряците” реализира Матиас Курьор, а с едно попадение се отличи резервата Денислав Ангелов.

Успехът бе първи за тима на Илиан Илиев през новия сезон, след като в първия кръг варненци направиха реми 1:1 срещу Славия в София. Етър пък допусна втора тежка загуба, след като на старта бе надигран с 3:0 от Царско село.

Черно море имаше летящ старт на срещата, след като вкара две попадения до 9-ата минута. След четири минути футбол на “Ивайло”, гостите от Варна поведоха в резултата. Матиас Курьор се разписа с глава след центриране от ъглов удар на Илиан Илиев – младши.

Пет минути след това Черно море поведе с 2:0 след нов гол на Курьор. Отново след изпълнение на корнер звездата на гостите се разписа, като този път бе най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле на “виолетовите” и с крак насочи топката в мрежата на Христо Иванов.

В 34-ата минута домакините имаха добър шанс за гол. Антон Огнянов изпълни хитро свободен удар и топката стигна до Милчо Ангелов, който направи атрактивен удар от въздуха, но топката мина на сантиментри от напречната греда. В края на първата част стражът на “моряците” Иван Дюлгеров направи много добро спасяване при удар на Мариян Иванов с глава.

Второто полувреме се игра на по-ниски обороти. В 59-ата минута Родриго имаше шанс за трето попадение в полза на Черно море, но вратарят на Етър спаси. Домакините опитаха да намалят резултата, а удар на Милчо Ангелов бе лесен за спасяване от Дюлгеров.

Матиас Курьор се отличи с хеттрик в 77-ата минута, след като бе изведен по чудесен начин и излезе сам срещу Христо Иванов, като комбинира с Исмаил Иса и в крайна сметка прати топката в мрежата на празната врата за 3:0.

Веднага след гола Курьор напусна терена и бе заменен от Денислав Ангелов. Ммладият талант на гостите вкара четвъртото попадение за своя тим. Той се възползва от отличен пас на Исмаил Иса, овладя топката и с прецизен удар преодоля Христо Иванов за крайното 4:0.