Мексико разби Франция на футболния турнир в Токио
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Испания направи 0:0 с Египет, Нова Зеландия спечели мача си с Южна Корея

Египет и Испания не успяха да се победят в първия мач от футболния турнир на Олимпиадата в Токио, завършвайки при резултат 0:0.
Възпитаниците на Луис де ла Фуенте, сред които са и шестима от футболисти, играли на Евро 2020, са сочени за един от фаворитите за златните медали на Игрите, но въпреки това направиха грешна стъпка още в първия си мач.

„Ла фурия“ диктуваше темпото на игра, но така и не успя да стигне до октрираващо попадение. Освен това Оскар Мингеса и Дани Себайос напуснаха игра заради контузии. Другите два тима в Група „С“ са Аржентина и Австралия, които играят по-късно днес.

В Група „А“ Мексико старира ударно с победа с 4:1 над Франция. Всички попадения паднаха след почивката. В 47-ата минута Алексис Вега даде преднина на мексиканците, която беше удвоена от Кордова в 54-ата. Жиняк намали пасива на „петлите“ в 69-ата от дузпа, но до последния съдийски сигнал футболистите на Мексико реализираха още два гола чрез Антуна (80) и Едуардо Агире (90). Япония и Южна Африка са другите два тима в Група „А“.

Нова Зеландия стартира футболната надпревара с минимален успех с 1:0 над Южна Корея. Точен за „кивитата“ бе Крис Ууд в 70-ата минута на двубоя. В Група “В” са също тимовете на Хондурас и Румъния.