Мемфис Депай намекна за трансфер в Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Нидерландският футболист Мемфис Депей открито споделя, че никога не е изявявал желание да напусне Лион, въпреки че намекна и за евентуален транфер, като призна, че той също има мечти.

Депай е свързан с отдалечаване от стадион “Групама”, като Пари Сен Жермен, Интер и Барселона се интересуват от бившия нападател на Манчестър Юнайтед. Депай вкара шест гола за Лион в Шампионската лига през сезон 2019-20, като помогна на тима да стигне до полуфиналите, като “хлапетата” елиминираха Ювентус и Манчестър Сити миналия месец след възобновяването на състезанието след паузата заради коронавируса.

Отборът на Руди Гарсия обаче завърши на седмо място в прекратения сезон на Лига 1, което означаваше, че те пропуснаха да се класират за Европа за първи път от 24 години. Въпреки това разочарование, Депай започна по страхотен начин новия сезон, отбелязвайки хеттрик при победата с 4:1 над Дижон в петък.

В интервю за изданието NOS, Депай, чийто договор изтича в края на сезона, говори за спекулациите относно бъдещето си: “Никога не съм казвал, че искам да напусна. Когато кажа нещо, това често се изкривява. Все още имам едногодишен договор, аз съм капитан и имаме добър отбор. Показахме това. Чувствам се добре в Лион, но имам и свои мети. Винаги съм казвал и това.”

Евентуален трансфер на Депай в Барса ще доведе до обединяване на футболиста с Роналд Куман, който напусна поста си начело на Нидерландия, за да застане начело на каталунския гранд.