Менян: Рома също ме потърси, но вече преговарях с Милан
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Бях много доволен, когато ми се обадиха Паоло Малдини и Рики Масара, това беше голяма емоция"

Вратарят на Милан Майк Менян беше представен пред медиите днес от „росонерите“ на специална пресконференция. 26-годишният французин обсъди на брифинга различни теми, свързани със себе си и клуба.

“Веднага усетих страхотна атмосфера, бях приветстван много добре. Тук работим много сериозно, Милан е клуб с велика история. Джанлуиджи Донарума има голям принос за положителните резултати на Милан. Сега започвам да пиша моята история и ще работя много усърдно, за да постигна същото. Работата с Дида? Първите впечатления са позитивни. Той беше велик вратар и е способен да ми помогне с развитието. Силната ми страна е психологическият аспект, винаги съм много концентриран. Тук съм, за да подобря всичко, и ще се опитвам да го правя всеки ден. Тази седмица е много натоварена, но съм готов за утрешната контрола срещу Ница. Има разлики между френската и италианската вратарски школи, но имам желанието да се трудя и да се уча“, споделя Менян.

„Бях много доволен, когато ми се обадиха Паоло Малдини и Рики Масара, това беше голяма емоция. Приключвах страхотен сезон, но веднага им казах, че съм готов да дойда в Милан. Клубът може да ми помогне, както и аз на него. Италианското първенство ще ми помогне да израстна и да се подобря в професионалната ми кариера. Чудесно е, че в отбора има много френскоговорящи, но тук сме в Италия и затова трябва да науча местния език. Как минаха преговорите? Разговаряхме, но трябваше да изчакаме решението на Донарума. След това подписах с Милан. Футболът се промени и еволюира, но може би ролята на вратаря най-малко се измени. Разбира се, играеш с краката си, но главното задължение е да пазиш вратата и да не допускаш голове“, разкрива стражът на Милан.

„Много съм горд от думите на Жан-Пиер Папен, че имам заслуга за титлата на Лил. Той сътвори история в Милан. С отбора спечелихме френското първенство благодарение на голям отборен дух. Миналата година имах чудесна статистика, но тя беше в резултат на отборната работа. Сега съм тук, за да се развивам. С Дида мога да се подобря във всички отношения, благодарение на неговия опит. Бях потърсен и от Рома, но вече бях в преговори с Милан, така че подписах с “росонерите”. Целите през сезона? Всички сме тук, за да побеждаваме. Всеки отбор участва в първенството, за да спечели Скудетото. Ще видим как ще потръгне сезонът. Ще са нужни голяма концентрация и готовност за постоянна усърдна работа. Трудно е да направя сравнение между Стефано Пиоли и Кристоф Галтие, но мога да кажа, че това са двама професионалисти, които карат своите отбори да работят с голям интензитет”, допълва Менян.