Меси има „две искания“, за да премине в Ман Сити
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В момента Манчестър Сити е в "най-доброто положение" да подпише с Лионел Меси

Звездата на Барселона Лионел Меси посочи двете си искания, за да премине в английския гранд Манчестър Сити. Аржентинският нападател беше замесен в сериозен спор с Барселона през лятото. Сърцето му беше настроено да напусне, но в крайна сметка се съгласи да остане в клуба най-рано до януари.

Меси твърдеше, че в договора му има клауза, която му позволява да напусне безплатно. Президентът на клуба Хосеп Бартомеу не се съгласи и заяви, че евентуалните ухажори ще трябва да платят 600 милиона паунда, за да го вземат. Това направи трансфер за Меси през лятото невъзможен, но договорът му изтича в края на този сезон.

Смята се, че Меси все още иска да напусне Барселона. За Ман Сити отдавна се говори, че е готов да привлече нападателя. Аржентинското издание El Chiringuito съобщи, цитирано от Sport Witness, че ако се случи сделка, Меси иска уверения, че Пеп Гуардиола и Серхио Агуеро ще продължат да бъдат в клуба.

Треньорът на Ман Сити работи с Меси в продължение на четири години по време на фантастичен период и много успехи в Барселона. Меси също е близък приятел с Агуеро и те играят заедно за Аржентина. В доклада се добавя, че английският тим все още е фаворит за подписа на Меси и те остават в “най-доброто положение” да го вземат следващото лято.