Месут Йозил ще получи последен шанс в Арсенал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

В края на миналия сезон усилено се спекулираше, че Месут Йозил ще напусне Арсенал. Той обаче може да получи шанс отново да стане основна част от тима на “артилеристите”, след като изигра първия си мач от шест месеца насам. Бившият германски национал започна като титуляр в последната контрола на тима в събота срещу Астън Вила.

Английското издание „Sun“ твърди, че Йозил има шанс да вземе участие в първия двубой на Арсенал от новия сезон във Висшата лига в събота срещу Фулъм. Месут  Йозил не записа нито една минута в 13-те мача на Арсенал след рестарта на футболния сезон, като дори не бе и сред резервите. Мениджърът на тима Микел Артета е взел решение да потърси начини да интегрира Йозил в състава, тъй като в противен начин клубът ще продължи напразно за плаща голямата заплата на халфа от 350 000 паунда на седмица.

Месут Йозил категорично заяви преди няколко месеца, че няма намерение да напуска “Емиратс” преди да изтече договорът му през лятото на 2021 г. В последно време Арсенал играе много силно като записа успехи срещу Ливърпул, Манчестър Сити и Челси в последните си пет мача от миналия сезон. Месут Йозил е възможно да допринесе с класата си за още по-добро представяне на ‘топчите’. Микел Артета обаче залагаше на схема с трима бранители във въпросните двубои, а германецът предпочита да бъде част от схема 4-3-3 или 4-2-3-1. При поражението с 2:3 от Астън Вила през уикенда Йозил беше част от дота силен стартов състав, който включваше звездите на “артилеристите” Пиер-Емерик Обамеянг, Александър Лаказет и Никола Пепе.