Миг гениалност на Модрич и Хърватия е на 1/8-финал на Евро 2020
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Вицешампионът от Мондиал 2018 оправда ролята си на фаворит в срещата

Хърватия записа първа победа на Евро 2020, след като в последния си мач от група D надигра Шотландия с 3:1 в Глазгоу. Този успех прати тима на Златко Далич на 1/8-финалите, след като хърватите събраха 4 точки и заеха второто място в крайното класиране в групата, измествайки Чехия от топ 2. Шотландия пък финишира на последното място в групата с актив от 1 точка.

Основните фигури на хърватския отбор Лука Модрич и Иван Перишич поведоха тима към класиране на 1/8-финалите с головете си през второто полувреме. Преди почивката пък се разписа Никола Влашич, който даде аванс на балканската страна, а в края на полувремето Калъм Макгрегър изравни за шотландците.

Двубоят започна във високо темпо и атаките към двете врати следваха една след друга. В 17-ата минута Хърватия поведе с попадение на Никола Влашич, който се възползва от асистенция на Перишич.

В следващите минути шотландците бяха по-активни на терена. Те имаха шансове за попадение чрез Линдън Дайк и Джон Макгин в средата на полувремето.

В 42-рата минута шотландците изравниха заслужено, след като Калъм Макгрегър получи подарък от Домагой Вида и прати топката в мрежата на Ливакович за 1:1. Това бе и първото попадение за тима на Евро 2020.

През второто полувреме Хърватия заигра доста по-добре. Още в самото му начало Гвардиол пропусна да се разпише. Малко по-късно Перишич не успя да вкара сам срещу вратаря.

В 62-рата минута зрителите на “Хемдън Парк” в Глазгоу се насладиха на класно изпълнение от хърватската звезда Лука Модрич, което за съжаление на феновете на Шотландия даде аванс на балканската страна. Модрич вкара феноменален гол с външен фалц от средна дистанция и даде аванс на Хърватия – 2:1.

В 78-ата минута Хърватия вкара трето попадение, което сложи точка на спора. Иван Перишич се разписа с глава за 3:1 след центриране от корнер и поведе “шахматистите” към фазата на директните елиминации.

До края на двубоя възпитаниците на Стив Кларк опитаха да затруднят отбраната на съперника, но хърватите действаха концентрирано в защита и се поздравиха със заслужен успех на “Хемпдън Парк”.