Михайлов направи равносметка за свършеното от началото на 2022-а
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"За мен последните 12 месеца бяха изключително динамични и богати на събития – убедих се в лоялността на много хора, спечелих много битки, успях да премина през трудни моменти и достигнах до важни изводи както в личен, така и в професионален план", написа шефът на БФС

Легендата на родния футбол и президент на БФС Борислав Михайлов направи равносметка за свършената работа от него и съюза от началото на 2022 година. Михайлов стори това навръх 59-ия си рожден ден.

Ето какво написа шефът на БФС в профила си във Facebook:

Рождените дни по традиция са време за равносметка на случилото се през изминалата година. За мен последните 12 месеца бяха изключително динамични и богати на събития – убедих се в лоялността на много хора, спечелих много битки, успях да премина през трудни моменти и достигнах до важни изводи както в личен, така и в професионален план.

Вместо равносметка за всичко, случило се в последната година обаче, предпочитам да подчертая онова, което аз и ръководеният от мен Български футболен съюз съумяхме да извършим само в рамките на 40 дни от началото на календарната 2022 година:

✔️ Обещаното реструктуриране и освежаване на БФС вече е факт. С назначението на млади и енергични хора на ключови позиции в централата вярвам, че осъществихме необходимото подмладяване с мисъл за дългосрочното бъдеще на българския футбол.

✔️ Успяхме да привлечем световноизвестно име начело на Съдийската комисия в лицето на унгарския топрефер Виктор Кашай, като по този начин добавихме качество към българското съдийство, след като вече успешно въведохме в употреба системата VAR.

✔️ Заедно с най-изтъкнатите експерти на УЕФА завършихме втория етап от изработването на стратегическа програма за развитието на българския футбол в следващите 4 години, а и отвъд тях. Убеден съм, че участието ни в проекта “Футболни федерации на бъдещето” ще ни осигури огромни перспективи за реализиране на всичките ни амбиции.

✔️ Още на конгреса през октомври гарантирах пълна дигитализация на футбола ни в най-кратки срокове и в края на януари и в аматьорския футбол бе въведена системата за електронно картотекиране, която не просто ще улесни клубовете при регистриране на състезатели и треньори, но и ще ги облекчи финансово.

✔️ Мъжкият национален отбор отново ще играе престижни приятелски срещи в подготовката си за Лигата на нациите. Радвам се, че младият тим на Ясен Петров, на когото гласувахме пълно доверие, ще срещне световния вицешампион Хърватия и домакина на тазгодишния мондиал Катар. Това е пореден атестат за добрия международен имидж на Българския футболен съюз.

✔️ Организирахме и безпрецедентно стратегическо проучване за българския футбол с участието на всички заинтересовани страни в процесите. Мнението на клубове, школи, академии, треньори, футболисти, съдии, деятели, синдикати, представители на медиите и на местните и държавни органи, футболни агенти и фенове е фундаментално за разработване на възможно най-ефективния модел за развитие на българския футбол.

✔️ Накрая, но не на последно място, БФС продължи усърдната си работа в подкрепа на масовия и детско-юношеския футбол, като подпомогна провеждането на редица турнири и състезания при подрастващите, в това число и благотворителни инициативи.

⚽ Всичко, изброено дотук, реализирано в рамките на месец и половина, ме задължава да продължа да работя усилено за по-доброто бъдеще на българския футбол, което би било възможно единствено чрез обединение на цялото ни футболно семейство. Ако има нещо, което си пожелавам на днешната дата, е именно това – да бъдем сплотени в името на футбола, който всички заслужаваме.