Микел Артета говори за Ауар и края на трансферния прозорец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Мениджърът на Арсенал Микел Артета очаква оживен завършек на трансферния прозорец, но няма нови новини относно привличането на халфа на Лион Усем Ауар. “Артилеристите” бяха силно свързани с трансфер на звездата на Лион Ауар преди затварянето на трансферния прозорец на 5 октомври, като президентът на клуба от Лига 1 Жан-Мишел Аулас не прие първоначалната оферта на “топчиите”.

Жан-Мишел Аулас също така е определил краен срок до петък за трансфери на играчи от Лион, като тази разпоредба се прилага за преследването на Ауар от страна на Арсенал и на Депай от страна на Барселона.

Запитан за Ауар след загубата с 1:3 от Ливърпул в понеделник, Артета заяви, че няма новости, но той прогнозира оживен завършек на трансферния период.

“Нямаме новини за нови играчи, нито за играчи, които могат да напуснат клуба”, каза Артета на пресконференцията.

„Остава седмица, мисля, че ще бъде наистина натоварено за други клубове, защото не са правени много трансфери. Ще видим какво ще стане”.

„Артилеристите“ бяха свързани с полузащитника Ауар от Лион и халфа на Атлетико Мадрид Томас Партей през целия трансферен прозорец, но не изглеждат близо до привличането на нито един от двамата.

След старта на сезона във Висшата лига с победи срещу Фулъм и Уест Хем, загубата на Арсенал от Ливърпул беше първата им за новия сезон а и те заемат пето място в таблицата.