google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Милан спечели домакинството си на Парма с резултат 3:1 в двубой от 33-ия кръг на италианската Серия “А”. “Росонерите” бяха догонващи в резултата след попадение на Ясмин Куртич в края на първото полувреме, но тимът на Стефано Пиоли направи пълен обрат през втората част с голове на Франк Кесие, Алесио Романьоли и Хакан Чалханоглу.

С този успех отборът на Милан събра 53 точки в своя актив и заема 7-ото място, като “червено-черните” се изравниха по точки с 6-ия в таблицата Наполи. Съставът на Парма пък остана на 12-ата позиция с 40 пункта до името си.

Домакините започнаха двубоя с няколко промени в състава. Рафаел Леао и Джакомо Бонавентура стартираха на местата на Анте Ребич и Лукас Пакета, докато Исмаел Бенасер бе заменен от Лукас Билия. Звездата на домакините Златан Ибрахимович пък изигра своя мач номер 100 за “червено-черните”.

“Росонерите” започнаха по-силно срещата, но не успяваха да затруднят вратаря на гостите. В 20-ата минута Романьоли стреля с глава след центриране от корнер, но топката срещна горната гредата. Малко по-късно Бонавентура прати топката в мрежата на Парма, но италианският национал е бил в положение на засада и голът бе отменен.

В 26-ата минута Лукас Билия отправи далечен удар, който бе неточен. Малко след това шут на Рафаел Леао мина покрай вратата на “пармалатите”. В 42-рата минута гостите погледнаха към вратата на съперника, но ударът на Жервиньо излезе в аут.

Така се стигна до 44-ата минута, когато Алберто Граси комбинира с Ясмин Куртич, който с прецизен удар прати топката в мрежата на Донарума за 0:1 и Парма се прибра на почивка с гол преднина.

Пет минути след подновяването на играта удар на Бонавентура не намери очертанията на вратата на гостите. В 55-ата минута домакините изравниха, след като халфът Кесие вкара страхотен гол с мощен удар – 1:1.

В 59-ата минута Милан направи пълен обрат в срещата. Чалханоглу центрира от фаул в наказателното поле, където Романьоли намери топката по отличен начин и я прати в мрежата на Луиджи Сепе – 2:1.

В 74-ата минута удар на Деян Колушевски от състава на гостите срещна гредата. Малко след това Роберто Инглесе пропусна добра възможност да изравни резултата.

Милан сложи точка на спора в 77-ата минута, когато Бонавентура подаде към Хакан Чалханоглу, който с мощен удар от около 25 метра не остави шансове на вратаря Сепе – 3:1.

В заключителните минути на срещата на “Сан Сиро” отборът на Милан продължи да доминира. Златан Ибрахимович имаше възможност да се разпише в своя мач номер 100 за “червено-черните”, но не успя да отбележи от добра позиция.