Милан и Ювентус не се излъгаха на “Сан Сиро” и поделиха по точка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Златан Ибрахимович се контузи в началото, Интер вече има 4 точки преднина

Милан и Ювентус завършиха наравно 0:0 в дербито помежду им от 23-ия кръг на Серия А. Двата отбора не показаха очакваното ниво на игра и логично не се стигна до победител в двубоя.

Срещата започна активно за домакините, като още в 3-та минута Давиде Калабрия беше съборен в наказателното поле от Алекс Сандро, но за изненада, ВАР не влезе в сила, за да се провери дали не е редно да се отсъди дузпа.

В 20-та минута Рафаел Леао имаше шанс да стреля от границата на наказателното поле, но Шчесни направи страхотно спасяване с крак. Осем минути по-късно Милан получи тежък удар, след като Златан Ибрахимович получи проблем в ахилеса и беше заменен принудително от Оливие Жиру.

Малко след това Юве се размина на три пъти, след като първо Жиру стреля в стената от пряк-свободен удар, шут на Тео Ернандес беше блокира, а същото стана и с опита за добавка на Сандро Тонали.

След почивката Тео Ернандес проби на скорост в 55-та минута, Шчесни улови, а в 70-та Жиру стреля с глава, но право в обсега на стража.

До края на срещата играта определено не беше на очакваното ниво и резонно крайният резултат бе 0:0. Така Милан отново излезе на второто място, но вече е на четири точки зад Интер и то с мач повече от градския си съперник.