Милан измъкна трите точки срещу Емполи и дръпна на върха
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Гол на защитник донесе победата за "росонерите"

Милан победи Емполи с 1:0 в срещата от 29-ия кръг на Серия А и дръпна с пет точки на върха в класирането. Единственият гол вкара Пиер Калулу в 19-та минута, което беше и първото му попадение през този сезон.

Срещата на “Сан Сиро” започна с доминация на Милан, но “росонерите” трудно намираха път към вратата на Викарио.

След десетина минути игра Флоренци и Кеси комбинираха на двойно и италианецът стреля силно с десния крак от отлична позиция, но стражът на гостите спаси по отличен начин.

В 19-та минута обаче “росонерите” откриха. Жиру стреля силно в стената от пряк-свободен удар, но топката стигна до дъгата, където Калулу отправи прецизен изстрел в долния ляв ъгъл и матира Викарио.


След гола домакините намалиха темпото и до края на частта нови по-интересни ситуации не последваха. След почивката Емполи започна на високи обороти и в няколко ситуации накараха Майк Менян да се намесва решаващо.

Милан пък допускаше прекалено много непредизвикани грешки в средата на терена и това даде повече свобода на Емполи в атака. Защитата в черно обаче успяваше да се справи с всяка една трудност пред себе си.

Така “росонерите” събраха 63 точки на върха, а Интер остава зад тях с 58, но и два мача по-малко. Емполи пък остават 13-ти на десет точки от опасната зона.