Милан матира Атлетико с късен гол и остава в борбата в ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Росонерите" спечелиха на "Уанда Метрополитано" след гол на Месиас в 87-ата минута

Милан стигна до трудна победа с 1:0 като гост на Атлетико Мадрид и запази шансове за осминафиналите в Шампионска лига. Единственият гол в мача отбеляза Месиас в 87-ата минута. Така „росонерите“ вече имат 4 точки, с колкото е и Атлетико Мадрид. Водач е Ливърпул с 15 точки, а втори е Порто с 5.

В третата минута на двубоя Караско комбинира с Де Паул, който отправи опасен изстрел, но Татарушану се намеси класно и отрази, а и освен това бе маркирана засада при атаката на „дюшекчиите“.

Браим Диас опита изненадващ прехвърлящ удар в 9-ата, като малко не му достигна да огорчи вратаря на домакините Ян Облак.

В 19-ата бранител на Атлетико се намеси ключово при подаване на Диас за Жиру, а в ответната атака Де Паул отправи неточен изстрел.

В средата на първата част Йоренте направи добро подаване за Гризман, който обаче не успя да уцели топката.

При центриране отдясно в 34-ата минута топката стигна до Тео Ернандес на левия фланг, но французинът не се възползва по най-добрия начин и стреля в аут.

Атлетико започна доста офанзивно втората част, а в 48-ата Суарес изведе отлично Лемар, той финтира Тонали, но прати в близкия на Татарушану ъгъл и румънецът улови.

Милан удържа на първоначалния натиск на домакините и постепенно изравни играта.

В 65-ата Пиоли направи тройна смяна и вкара в игра Флоренци, Месиас и Бакайоко, а минута по-късно Жиру бе заменен принудително заради контузия и на негово място се появи Златан Ибрахимович.

Шведът направи отлично подаване за Месиас в наказателното поле в 72-ата, той от аутлинията върна назад, получи се лек рикошет и Бакайоко от точката за дузпа стреля слабо в тялото на падналия на земята Савич, като черногорецът изби с коляно. В същата минута Салемакерс изведе Ернандес в пеналта, който не пое добре топката и изкара в аут.

В 86-ата минута Ибрахимович бе изведен в пеналта, но не успя да преодолее Облак, който съумя с една ръка да избие удара на нападателя.

Само минута по-късно „росонерите“ стигнаха до ценното попадение. Кесие овладя в наказателното поле и центрира, а Месиас засече точно с глава, откривайки резултата.

В 90-ата минута Облак парира удар на Бенасер, а Ибрахимович не успя да направи точна добавка.

В първата минута от добавеното време футболистът на Атлетико Куня направи фрапантен пропуск и от 4-5 метра стреля в аут.

В последната минута от добавеното време домакините имаха претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена.