google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Росонерите" са на 4 точки от спечелването на Серия А за първи път от 2011 г. насам

Милан спечели гостуването си на Верона с резултат 3:1 в среща от 36-ия кръг на Серия А. Големият герой за “росонерите” бе Сандро Тонали, който вкара две попадения и направи обрата за своя тим. На днешния ден бившият халф на Бреша празнува 22-рия си рожден ден. Другото попадение за “червено-черните” отбеляза Флоренци, а точен за Верона бе Давиде Фараони

Така Милан се нуждае от 4 точки в оставащите си два мача с Аталанта и Сасуоло, за да триумфира с 19-ата си титла на Италия. След 36 изиграни кръга тимът на Стефано Пиоли има две точки аванс на върха пред градския си съперник Интер.

Милан имаше пълно превъзходство още от началните минути на “Стадио Марк’Антонио Бентегоди”. В 8-ата Тео Ернандес стреля покрай вратата, а малко след това удар на Крунич с глава бе избит от вратаря на домакините. В 16-ата минута Тонали се разписа, но голът бе отменен заради засада. Шест минути след това Оливие Жиру отправи слаб удар с глава и това не бе проблем за стража на домакините Лоренцо Монтипо.

В 38-ата минута противно на логиката, тимът на Верона откри резултата. В прегръдките на съотборниците си се озова Фараони, който засече с глава много добро центриране на Дарко Лазович – 1:0.

Милан успя да реагира бързо и изравни преди почивката. Рафаел Леао проби по левия фланг и намери Тонали на отлична позиция, като рожденикът в днешния ден не пропусна да се разпише за 1:1. Тонали стана третият играч на Милан от 2000 г. насам, който бележи гол в Серия А на своя рожден ден.

Второто полувреме започна по-възможно най-добрия начин за гостите от Милано. Възпитаниците на Стефано Пиоли организираха чудесна контра-атака в 50-ата минута. Рафаел Леао проби в наказателното поле на домакините и намери Сандро Тонали на празна врата, като халфът вкара втория си гол в мача – 1:2.

В следващите минути Милан имаше шансове за трето попадение, но Томори и Леао пропуснаха. Верона пък разчиташе на удари от дистанция, които обаче бяха неточни.

В 86-ата миннута “росонерите” сложиха точка на спора. Появилият се като резерва Алесандро Флоренци се разписа с мощен удар по диагонала от 18-19 метра, а асистенцията за гола бе Жуниор Месиас.

Верона нямаше отговор до края на срещата и допусна 12-ата си загуба от началото на сезона, с което остана на 9-ото място с 52 точки.