Милан пребори Динамо Загреб и оглави група Е
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Юноша на "росонерите" с дебютен гол и то в Шампионската лига

Милан успя да победи с 3:1 Динамо Загреб в мача им от 2-ия кръг от груповата фаза на Шампионската лига.

“Росонерите” имаха сериозни трудности да пробият добре организираната защита на хърватите, точно както и Челси нямаше отговор на ребуса преди седмица в Загреб. Все пак, в 45-та минута Милан спечели дузпа след като Томори намери Леао в наказателното поле и португалецът беше фаулиран.

Оливие Жиру застана зад бялата точка и реализира втора дузпа в рамките на четири дни, след като в събота вкара от 11-те метра и срещу Сампдория в Серия А.

Само секудни след подновяването на играта Рафа Леао получи отляво и центрира, а на границата на малкия пеналт Салемакерс засече с глава за 2:0. Милан получи неочакван удар в 56-та минута, когато Петрич намери Оршич в наказателното поле с много технично изпълнение и резултатът беше намален – 2:1.

В 77-та минута обаче всичко приключи след като влезлият като резерва Томазо Побега изведе в коридор Тео Ернандес, а французинът завъртя топката обратно в наказателното поле, където именно Побега с левия крак простреля вратата на гостите с помощта и на напречната греда. Това беше дебютният гол на юношата на Милан за “росонерите” и то в мач от Шампионската лига.

Така Милан събра 4 точки на върха в групата, Динамо Загреб остава зад тях с 3, а РБ Залцбург и Челси са съответно с 1 и 0 точки, но играят малко по-късно.