google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Милан направи трансферен удар, след като привлече един от най-големите норвежки таланти – Йенс Петер Хауге от Бодьо/Глимт. Младежкият национал на Норвегия е подписал договор за пет сезона с “росонерите”, като двата клуба не обявяват подронбости по сделката.

Според информации, лидерът в норвежкото първенство Бодьо/Глимт ще получи около 5 млн. евро за своя футболист. Талантливият играч впечатли италианците с изявите си по време на двубоя между двата тима от третия квалификационен кръг в Лига Европа, като вкара попадение във вратата на новия си отбор подаде за другия при загубата на норвежците с 2:3. Хауге има 14 гола и 9 асистенции в 17 шампионатни мача. Той играе като нападател – предимно на крилата, но може и да води атаката. В Милан ще играе с №15 на фланелката

Милан се пребори за подписа на Хауге в конкуренцията на Манчестър Юнайтед, Лийдс и РБ (Лайпциг). Норвежецът е петото ново попълнение на Милан за това лято, след като Стефано Пиоли подсили своя отбор със Сандро Тонали, Чиприан Татарушану, Пиер Калулу и Браим Диас.