Милан проявява интерес към защитник на Арсенал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Италианският гранд Милан има интерес към бранител на Арсенал Ейнсли Мейтланд-Найлс. „Червено-черните“ са осъществили контакт с талантливия защитник преди няколко седмици и се провели разговори за евентуален негов трансфер на “Сан Сиро”.

Младият англичанин е разглеждан като алтернатива на представящия се доста слабо през този сезон Давиде Калабрия. Мейтланд-Найлс бе сочен като един от най-талантливите играчи на Арсенал преди 2-3 години. Той ще навърши 23 години през август, но пък наставникът на Арсенал не го смята като част от бъдещите планове на тима, твърдят медиите на Острова.

Микел Артета смята, че Мейтланд-Найлс няма да му е нужен, след като бранителят не успява да покаже нужния висок стандарт за Висшата лига. Английският футболист не успява да се пребори за място в титулярния състав на „топчиите” и не е играл за клуба от януари, въпреки че Ектор Бейерин имаше проблеми с контузии. Все пак той е записал 24 срещи с екипа на “топчиите” този сезон.

Ейнсли Мейтланд-Найлс може да се подвизава като десен и като ляв краен бранител. Англичанинът е бърз и се включва в атаките на своя тим, така че е възможно да бъде използван в по-предни позиции. Смята се, че той пасва на профила на футболистите, които иска да има в отбора си, спряганият за нов силен човек в Милан Ралф Рангник.