Mилан с нова важна стъпка към титлата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Росонерите с пестелива победа при гостуването на Каляри

Милан дръпна с три точка преднина пред основните си конкуренти за титлата след изключително ценна победа с 1:0 при гостуването на Каляри в среща от 30-ия кръг на Серия А.

Успехът позволи на формацията на Стефано Пиоли да наберат актив от 66 точки, три повече от втория Наполи и шест пред градския съперник Интер, който обаче е играл мач по-малко.

Каляри остава на 17-а позиция с три точки над опасната зона, в която са Венеция, Дженоа и изглеждащият като обречен Салернитана.

Mилан с нова важна стъпка към титлата 1

Росонерите подпечатаха победата си с гол на Исмаел Бенасер четвърт час след подновяването на играта.

Алжирският нападател оплете топката в мрежата на домакините със зрелищен удар от въздуха, а асистенцията бе дело на френския ветеран Оливие Жиру.

Статистиците на Апенините пък не пропуснаха да отбележат, че Милан успя да се разпише в 15-о предно гостуване едва за втори път в своята история в рамките на един сезон в Серия А. Първият такъв случай е през сезон 1967/68 година.

В следващите минути гостите пропуснаха да дублират аванса, като остър шут на Давиде Калабрия беше парирано от Алесио Краньо.

Каляри пък можеше да изравни резултата в първата минута на добавеното време на мача, когато Леонардо Паволети стреля с глава, а топката срещна напречната греда на вратата на Майк Менян.