google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Милан записа домакински успех с 3:0 срещу СПАЛ в двубой от 1/8-финалите на турнира на Купата на Италия. “Росонерите” зарадваха феновете си с втора поредна победа, след като през уикенда надиграха Каляри с 2:0 на “Сардиния Арена” в двубой от първенството.

Наставникът на домакините – Стефано Пиоли, заложи на Кжищоф Пиатек и Анте Ребич в предни позиции, докато Златан Ибрахимович остана резерва. Дебют за Милан направи централния бранител Симон Кяер, който си партнира с Алесио Романьоли в сърцето на отбраната на “росонерите”.

“Червено-черните” откриха резултата в 20-ата минута, когато полският национал Кжищоф Пиатек се разписа след асистенция на Исмаел Бенасер. Милан бе по-активният тим до почивката и удвои преднината си в 44-ата минута, след като Сами Кастийехо вкара за 2:0.

Второто полувреме предложи по-равностойна игра, но все пак отборът на СПАЛ не успя да затрудни своя опонент. В 66-ата минута на срещата, тимът на Милан сложи точка на спора. Бранителят Тео Ернандес се разписа за 3:0 и уби интригата в мача.

Предвид убедителния аванс на Милан в двубоя, звездата на тима Златан Ибрахимович не се появи в игра. Шведският нападател получи почивка и ще бъде на линия за домакинството на Удинезе в неделя в мач от поредния кръг на Серия “А”.