Милан взима по спешност днес опитен вратар
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Антонио Миранте е решението на Пиоли за вратарската криза

Медиите в Италия съобщават, че опитният вратар Антонио Миранте ще подпише днес с Милан. „Росонерите“ прибягват до трансфера, след като стана ясно, че титулярният вратар Майк Менян ще се подложи на артроскопия на лявата си китка

Миранте пристигна за медицинските си прегледи рано сутринта и ще подпише този следобед договора си с „росонерите“. 38-годишният Миранте последно беше втори вратар на Рома, като напусна „римските вълци“ през лятото. През кариерата си ветеранът е носил екипите още на Ювентус, Сиена, Сампдория, Кротоне, Болоня и Парма. Очаква се той да парафира договор до края на сезона, като да има опция за удължаване с един сезон.

Същевременно стана ясно, че отсъствието на Менян може да се проточи до два месеца, ако се окаже, че има увредени връзки на китката. Първоначалната прогноза бе, че вратарят ще отсъства около две седмици.

Алесандро Плицари, който е третият вратар, също е аут с дългосрочна контузия. Така за треньора Стефано Пиоли единствената опция е Чиприан Татарушану, който досега има едва пет официални мача за Милан, в които е запазил мрежата си суха на три пъти. За Миранте обаче не се знае дали ще може да бъде регистриран за Шампионската лига, тъй като Плицари е записан в “Б” листата на отбора за турнира.