Миланов подкрепи кауза за събиране на средства за 5-годишно дете
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Доскорошният наставник на "сините" се включи в инициативата.

Бившият футболист и старши треньор на Левски Живко Миланов подкрепи благотворителна кампания за набиране на средства за малкия Роско.

Ето какво написаха от страницата на “Синя Зона Б-18” във “Facebook”:

“Приятели,

Големият Живко Миланов е поредното популярно лице което подава ръка на малкия Роско в неговата битка. Битка за която ще работим неуморно за да се опитаме да отъпчем трънливия път по който той и близките му крачат. Благодарим и на всички които се включиха досега, както и на тези които тепърва ще го направят. Предстоят много изненади.

Напомняме ви историята на Роско. Роско е на 5 годинки, а зад гърба си има десетки спечелени битки! Малкият войник е диагностициран с изключително рядка генетична мутация, която причинява глобално изоставане в развитието.

Въпреки трудности,пред които е поставено семейството му, Роско ежедневно посещава специалисти- ерготерапия, логопед, психолог, зала по психомоторика, курсове барокамера, хипотерапия, АВА терапия, но за съжаление това не е достатъчно той да догони нормата за 5-годишно дете.
Семейството се свързва с клиника в Украйна, която е пионер на световно ниво в терапии със стволови клетки, именно за такива случаи, както при Роско. Деца от цял свят с най-различни диагнози (генетични, неврологични) посещават клиниката и показват огромен напредък.
Една вливка на такъв тип фетални стволови клетки е с цена от €10 000, като броят на вливките зависи от състоянието на детето и как се повлиява то. За случаят на Роско лекарите казват, че минимум 5 вливки са нужни през период от 6 месеца.
До момента на Роско му е осъществена 1 такава вливка (12.07.2021г) и той засега показва напредък във възприятията и поведението си.
Ние стартирахме кампанията си в подкрепа на Роско!
Всеки , който желае да се включи активно в нея може да го направи по няколко лесни начина :
– осигури артикул за предстоящия коледен благотворителен търг!
– закупи част от нашите фен артикули!
– дари сума , директно по сметката на детето!