Милиардерът Зингаревич е провел три ключови срещи в Пловдив
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Руският бизнесмен се е срещнал с кмета Здравко Димитров, със собственика на фирма ПИМК, както и с председателя на сдружение ПФК Ботев

Руският милиардер Антон Зингаревич е провел три ключови срещи днес в Пловдив. Зингаревич пристигна в града под Тепетата, тъй като има интерес към Ботев (Пд).

38-годишният руски бизнесмен първо е провел разговор със собственика на фирма ПИМК Илиян Филипов, който спечели конкурса за строеж на „Колежа“. Темата на разговор е била за партньорство при издръжката на „жълто-черните“.

След това Антон Зингаревич се е срещнал с кмета на Пловдив Здравко Димитров. Двамата са дискутирали стадион „Христо Ботев“, който е собственост на Общината, а Зингаревич е обявил сериозните си намерения към клуба.

За финал руският милиардер е говорил с председателя на сдружение ПФК Ботев – Радослав Кошински. Сдружението е мажоритарен собственик на клуба.

Младият бизнесмен е поискал цялостната документация на клуба, а освен това е заявил, че в близките дни ще обяви решението си около възможността да закупи Ботев Пд.