Милиардерският син Мазепин дебютира във Ф1 без руски флаг?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мазепин ще кара през новия сезон за "Хаас"

Сдобилият се със скандална слава Никита Мазепин най-вероятно ще дебютира във Формула 1, пилотирайки под неутрален флаг, а не под този на родината си Русия.

Заради санкцията на страната, породена от допинг-скандала спортисти нямат право да участват от името на Русия на големи състезания. Вероятно Формула 1 също ще попадне в тази категория, след като нещо подобно се случи с Николай Грязин, който бе принуден да кара на Рали “Монте Карло” като “неутрален състезател”.

Миналата есен 21-годишният милиардерски син Мазепин, който подписа договор с тима на “Хаас”, публикува в Инстаграм видео, чието съдържание предизвика сериозен негативен отглас.

В клипа пилотът, возещ се на задната седалка на автомобил, хваща млада дама за гърдата, а тя се опитва да му махне ръката. Впоследствие руснакът изтри видеото.

Руският F1 експерт Алексей Попов коментира, че Мазепин може да излезе от неловката ситуация с флага ако се състезава с атрибутите на националната федерация, в случая Руската федерация по автомобилизъм.

Освен това в средите на Формула 1 се говори, че Гран при на Русия да бъде преименувано на Гран при на Краснодар или Гран при на Сочи, отново във връзка със същото наказание, което е до края на 2022 година.