google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Стана ясно кога ще се завърне футболът в България. Министърът на здравеопазването на Република България – Кирил Ананиев, обяви на извънреден брифинг тази вечер кога ще се поднови професионалният футбол у нас. Той заяви на пресконференцията пред медиите, че рестартът на efbet Лига ще е на 5 юни.

Ананиев сподели тази новина по време на брифинга за обявяването на извънредна епидемична обстановка в България, която ще продължи до 14-и юни. Министърът на здравеопазването на Република България бе категоричне, че мачовете ще се проведат без публика до края на сезона.

“Само щабът на отборите, състезателите, лекарите – няма да има публика”, сподели Кирил Ананиев.

Министърът обяви, че на футболните клубове ще им бъде разрешено да тренират групово от 15-и май, а футболът в страната ни ще стартира от 5-и юни, което е точно три седмици по-късно след първата дата, от която се позволяват груповите занимания на клубовете.

Така след близо три месеца шампионатът в България ще се завърне. За последно футбол от efbet Лига се игра  в уикенда 7-8 март. Оттогава досега мачове в родината ни не са се състояли. Феновете с нетърпение очакват подновяването на първенството, като първо ще се изиграят двата кръга от редовния сезон. След това ще има и плейофи в съкратен вариант.