Мирча Луческу: Резултатът показва какво се случи на терена
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Байерн е фаворит номер 1 за спечелване на ШЛ", сподели той.

Наставникът на Динамо Киев Мирча Луческу говори след тежкото поражение от Байерн Мюнхен с 0:5 в двубой от група „E“ на Шампионската лига.

“Резултатът показва какво се случи на терена. Преди мача казах, че Байерн е фаворит номер 1 за спечелване на Шампионската лига и те го доказаха в мача снощи. Знаех си, че ще бъде грешка да играем атакуващ футбол срещу Байерн и те ще използват пространствата пред нашата защита много ефективно, защото имат невероятни индивидуални качества и правят страхотни вертикални подавания”, заяви Луческу.

“И те го показаха през второто полувреме, когато ние тръгнахме да вкарваме гол. Три или четири гола за Байерн станаха от наши грешки, когато губехме топката при излизане от защита и опит да напреднем с пас. До първия гол играхме добре, удържахме натиска на противника в началните 10 минути. Но дузпата и веднага след това още един допуснат гол рязко промениха ситуацията на терена. За дузпата, би било добре да се види този момент. В съблекалнята момчетата казаха, че има фаул срещу Сидорчук. Блъскат го, той губи равновесие и играе с ръка. След тази дузпа, всичко се промени. Загубихме увереност и много леко пуснахме втори гол, когато Андриевски бутна топката прекалено далече, пресираха го и с едно подаване топката отиде у Левандовски, който пък излезе сам срещу нашия вратар. След този момент искахме да излезем в атака, опитахме и контри. В интерес на истината, имахме няколко добри ситуации, дори с числено преимущество, но за съжаление последният пас не ни се получаваше”, каза още наставникът на Динамо Киев.