Мислим само за Реал, рано е за Юве и Роналдо, обяви Гуардиола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че неговият тим не може да си позволи да мисли за евентуалния сблъсък с Ювентус в четвъртфиналите на Шампионската лига, тъй като дуелът с Реал Мадрид съвсем не е предрешен.

Гражданите надделяха над Белия балет с 2:1 при гостуването в испанската столица в първата осминафинална среща, а реваншът на “Етихад Стейдиъм” ще се състои на 7 август.

В същото време Ювентус загуби с 1:0 при визитата на Олимпик Лион в първия 1/8-финал, като Кристиано Роналдо и компания ще трябва да заличават пасива в дуел, който също ще се играе на 7 август.

“Никой не познава Реал по-добре от мен,” заяви Гуардиола по време на пресконференцията преди съботния мач на Сити с Брайтън във Висшата лига. “Това е водещият тим в Шампионската лига и ние трябва да се фокусираме върху тях.

“Мислим само за Реал. Ако си позволиш да мислиш за следваща стъпка, когато срещу теб са кралете на надпреварата, те просто те изхвърлят.”

Гуардиола потвърди, че нападателят Серхио Агуеро, който се подложи на операция на коляното в Барселона миналия месец няма да бъде на разположение за битката с 13-кратните европейски шампиони.

“Казах вече много пъти. (Агуеро) няма да играе,” заяви Гуардиола.

Водещият голмайстор на клуба за последно се появи в игра при победата над Бърнли с 5:0.