Монтана ще пише история, излиза за първа победа срещу Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Непознаващият вкуса на поражението новак Монтана ще опита да продължи впечатляващия си рейд в Първа лига, записвайки първа победа над Левски в клубната си история.

Предвожданият от Никола Спасов стартира шампионата с две равенства – у дома срещу Арда и при гостуването на Царско село, а миналата седмица се поздрави и с първи пълен успех – 1:0 срещу Етър.

Днес на “Огоста” пък акостира изпадналия в тежка криза Левски. Сините спечелиха само една точка до този момент, а статистиката сочи, че не са успели да запазят вратата си суха в нито един от последните си 10 шампионатни срещи.

Спасов ще бъде лишен от услугите на Владимир Айтов, но за сметка на това в състава след изтърпяно наказание се завръщат Стефан Цонков и Николай Минков.

Атаката на монтанци тази вечер ще бъде водена от Сергей Георгиев, който ще е подкрепян от обичайните заподозряни Тони Тасев, Борислав Балджийски и Николай Цветков.

Левски излиза на стадиона в северозападния град без Найджъл Робърта като по всяка вероятност на върха на атаката ще бъде преместен Станислав Иванов.

Илия Юруков е под въпрос и ако не започне, мястото му в средата на терена ще заеме Орлин Старокин.

В случай, че Юруков все пак намери място в тима, Старокин ще започне като ляв бек. В защита другите места ще бъдат заети от Живко Атанасов, Тома Гаске и Ивайло Найденов. Шанс за изява може да получи Насиру Мохамед, а Паулиньо и Здравко Димитров ще са останалите в офанзивното звено.