Мощна Аржентина срази Полша и триумфира в група С на Мондиал 2022
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Дружина полска" също се класира на 1/8-финалите по инфарктен начин

Аржентина победи Полша с 2:0 в среща от третия кръг на група С на Мондиал 2022 и спечели първото място в групата. Това бе втора победа за “гаучосите” в Катар, след като в миналия кръг надвиха Мексико със същия резултат.

Полша изигра целия мач с единствената мисъл да допусне по-малко голове. В крайна сметка поляците намират място на 1/8-финалите на Световното първенство, след като завършиха с равни точки с Мексико и по-добра голова разлика.

Тимът на Лионел Скалони имаше пълна доминация на терена през първото полувреме, като отправи 14 удара към вратата на съперника. Само страхотните изяви на Войхчех Шчесни запазиха нулевото реми до полувремето.

Стражът на Полша спаси и дузпа на Лионел Меси в 38-ата минута. 11-метровият наказателен удар бе отсъден пресилено, след като бе използван ВАР и съдията видя нарушение на Шчесни именно срещу Меси, но нападателят вече бе отиграл топката с глава и ударът му бе в аут.

След като пропусна куп положения през първата част, още в 47-ата минута Аржентина поведе. Науел Молина намери Алексис Мак Алистър, който възможно с най-прецизния шут от 16-17 метра преодоля Шчесни за 1:0.

Въпреки че допусна гол, Полша нямаше намерение да реагира. Поляците продължаха да стоят прибрани в защита и бяха наказани за втори път.

В 68-ата минута Хулиан Алварес се разписа за 2:0. Нападателят получи подаване от Енцо Фернандес и с мощен завършващ удар не остави шансове на Шчесни.

Нищо не се промени на терена и след този гол. Аржентина продължаваше да напада, а техният вратар Емилиано Мартинес скучаеше.

В добавеното време футболист на Полша изби топката пред гол линията, а преди това Войчех Шчесни парира удар на Таляфико. Така Полша запази своята голова разлика нулева (2 вкарани и 2 допуснати гола), с което се класира напред в турнира.