google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Рома ще се бори за победа, за да завърши на първо място, заяви португалецът

Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо се изказа изключително ласкаво за българския футбол и родните играчи от 80-те и 90-те години на миналия век.

Моу даде пресконференция преди утрешния мач с ЦСКА София в Лигата на конференциите, обявявайки че отборът му ще търси победата, за да може да финишира на първо място в групата.

“За нас е важно да победим, за да бъдем на първо място в групата,” заяви Специалния. “Ако Бодьо победи също, ще сме втори. Но това което зависи от нас, трябва да го направим.

“Ще бъде трудно. ЦСКА заслужава повече от 1 точка, която има. Срещу нас играха един мач, в който ни затрудниха. Ще бъде трудно, но трябва да победим.

“Утрешният резултат не е от особена важност, защото сме с класирали. Важно е дали ще сме първи или втори. Искаме да продължим напред.

“Идват 8 отбора от Лига Европа. Ще видим какво ще се случи, но амбициите са ни да стигнем колкото се може по-напред.

“Оставихме някои играчи, които са контузени и не можаха да се възстановят. Имаме такива проблеми, но нашият отбор ще е съставен от 4-5 футболист, които играят редовно.

“Ще има и по-млади играчи около тях. Целта е да победим. Трябва да играем с уважение срещу ЦСКА и по най-добрия начин.

“Не мисля, че времето ме е променило Много. В известен смисъл съм станал по-спокоен, с повече опит. Имам същата любов и амбиции към футбола. Имахме щастието да спечеля Шампионска лига, но днес играем в ЛК и имам желание Рома да спечели това състезание, което се провежда за пръв път. Ако успеем да го спечелим, ще остане в историята“

„80-те и 90-те години бяха златни за българския футбол. Имахте тогава много талантливи футболисти, които играеха в цяла Европа. Имам много добри спомени от тогава.

“Хората, които познавах тогава и специалното отношение, което имам към Стойчо Младенов се запази до днес. Те бяха много добри футболисти, но и много образовани хора, с много добро поведение.

“Всеки път, когато идвам в България, се чувствам се все едно идвам у дома при приятели. Онова поколение беше наистина голямо. Като отидох в Барселона срещнах и футболист №1 не само в Европа, но и в света – Христо (Стоичков).

“Всеки път като идвам в България, се чувствам като сред приятели, но утре няма да чувствам хората срещу мен като приятели, защото излизаме да играем.”

Снимка: Антон Узунов