Моуриньо: Горкият Сака, съчувствам му
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
“В тази ситуация, къде е Рахим Стърлинг? Къде е Джон Стоунс? Къде е Люк Шоу? Защо Джордан Хендерсън или Кайл Уокър не останаха на терена?"

Новият наставник на Рома Жозе Моуриньо коментира финала на Евро 2020, в който Италия взе трофея след драматична победа с дузпи над Англия. Португалецът, който през цялото европейско първенство бе анализатор, постави под въпрос избора на Гарет Саутгейт за изпълнители на 11-метровите удари.

“В тази ситуация, къде е Рахим Стърлинг? Къде е Джон Стоунс? Къде е Люк Шоу? Защо Джордан Хендерсън или Кайл Уокър не останаха на терена? Смятам, че бе прекалено много едно дете да поеме всичко на плещите си. Не знам защо, но трябва да попитам всички тези въпроси Гарет, защото много пъти играчи, които трябваше да са там и да поемат отговорност, не бяха там и избягаха от тази отговорност. Съчувствам на Гарет, защото той е много прям човек и предпазва своите играчи, за това не смятам, че ще излезе и ще посочи – играч А избяга от отговорност, скри се и не бе готов да бие дузпа.“

Моуриньо разкри, че има информация за играч, който е постъпил именно по този начин по време не изпълнение на дузпите на 1/2-финалния сблъсък с Хърватия през 2018-а и поради тази причина не е попаднал в състава на “трите лъва” за европейското първенство.“Не ме питайте кой, защото няма да ви кажа, но ми бе казано със 100% сигурност за играч, който можеше да е в състава, но не е там и една от причините е именно, защото на Световното през 2018-а е отказал да изпълни дузпа.“

“Смятам, че бе наистина много, много тежко за Маркъс Рашфорд и Джейдън Санчо да влязат и да бият дузпи след едно докосване на топката. Но за Сака – да поемеш цялата съдба на нацията на своите плещи… смятам, че бе твърде много. Можем да говорим за предния ден и как са били невероятни на тренировки, но особеното при дузпите е, че е едно да ги биеш на тренировка и съвсем друго да ги биеш в такъв мач, а това няма как да се тренира. Не можеш да изтренираш всичкото напрежение, което се струпва, това е нещо, което чувстваш на момента. Горкият Сака, съчувствам му,” допълва Специалния.