Моуриньо: С Клоп не сме приятели, но нямам и проблем с него
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Отношенията ми с Юрген се свеждат до 5 минути преди мача и 5 минути след мача", споделя Специалния

Наставникът на Тотнъм Жозе Моуриньо направи коментар за отношенията си с мениджъра Ливърпул Юрген Клоп. Португалският треньор на “шпорите” заяви, че не е приятел с германския си колега, но и няма проблем с него.

Тази вечер Моуриньо и Клоп ще се изправят един срещу друг, а прогнозите за Тотнъм – Ливърпул са за оспорван двубой и доста голове в Северен Лондон.

“Не съм приятел с Юрген поради причинта, че никога не съм прекарвал време с него. Когато опознаеш един човек, можеш да кажеш: “Харесвам го, той ми е приятел” или “Не го харесвам, не ми е приятел”. Отношенията ми с Юрген се свеждат до 5 минути преди двубоя и 5 минути след неговия край. Уважавам Юрген и нямам никакъв проблем с него. И вярвам, че за него нещата стоят по същия начин. Никакви проблеми”, сподели Жозе Моуриньо.

Тотнъм се намира на 6-ата позиция в класирането към момента, но при успех довечера ще заеме място в топ 4 и ще бъде с мач по-малко. Ливърпул пък е на 5-ото място, като има точка повече, но и мач повече от лондончани.

През декември Моуриньо се заяде с Клоп след победата на “мърсисайдци” над лондончани с 2:1 на “Анфийлд” след решаващ гол в самия край на Роберто Фирмино.

След мача португалецът заяви, че наставникът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик, а не Клоп е трябвало да спечели наградата “Треньор на годината” на ФИФА. Освен това Специалния каза също, че по-добрият отбор е загубил срещата на “Анфийлд”.