google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Целите на столичани след подновяването на първенството са ясни - класиране в топ 6, както и триумф в турнира за Купата на България.

Несъмнено изминалата година беше една от най-трудните в дългата и богата история на Левски. “Синята” общественост премина през месеци на разочарования, напразни надежди, а понякога дори и на откровени лъжи. В първите дни на септември обаче се усети и така чаканият “вятър на промяната”, а именно – завръщането на Станимир Стоилов за втори път на „Георги Аспарухов“. Мечтата на феновете най-после се осъществи, а още на първата си пресконференция като наставник на „сините“ Мъри даде да се разбере, че слага край на “чалготеката в Левски” и оттук насетне клубът ще функционира по нови стриктни правила.

Може ли 2022-ра да бъде годината на Левски? 1

Еуфорията на „сините“ привърженици трудно можеше да се опише с каквито и да е думи, а това беше напълно обяснимо – все пак Стоилов донесе най-големите успехи и поводи за радост на запалянковците в близкото минало на 26-кратните шампиони.

При повторния си дебют начело на Левски опитният специалист стартира с равенство на „Лаута“, а в следващия кръг бе записано ново реми – този път с ЦСКА 1948. Последваха поражения от ЦСКА и Лудогорец, но програмата започна да става по-лека и в следващите мачове до края на зимната пауза „сините“ се отчетоха с пет успеха, една загуба и три равенства.

В последните две срещи на столичани – срещу Ботев Пловдив у дома и срещу Берое в Стара Загора, се видя дълго чаканият блясък в играта на футболистите, а надеждите на феновете за по добри дни отново бяха на дневен ред.

До момента с Левски официално подписаха защитниците Ноа Сонко Сундберг и Вендерсон де Фрейташ Соареш-Цунами, както и бразилският стрелец Велтон. Практиката за привличане на голям брой нови попълнения през зимния трансферен прозорец на „Герена“ този път няма да бъде спазена, а в това могат да бъдат открити само позитиви. По този начин отборът ще запази ядрото си и още повече ще бъде обигран за подновяването на първенството през февруари.

Може ли 2022-ра да бъде годината на Левски? 2

През пролетния дял в efbet Лига Левски ще гони класиране в топ 6, както и триумф в турнира за Купата на България. Понастоящем целите изглеждат напълно реални и съвсем логични с оглед представянето на отбора в последните мачове и израстването, което е видно дори и за най-големите критици на „сините“. Дали столичани ще съумеят да продължат възходящата линия и ще постигнат целите си, или ще се сгромолясат заради своята неопитност, предстои да разберем съвсем скоро.