google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Стадион "Максимир" ще бъде в историята, Динамо строи модерно съоръжение

Хърватският гранд Динамо Загреб представи футуристичния облик на новия си стадион, който определено ще бъде един от най-модерните на Балканите. Стадионът ще бъде от категория 4 на УЕФА с 34 хил. места и до 3000 места във VIP ложите. Съоръжението ще разполага с много други съвременни удобства за привържениците.

Загребският клуб обяви, че цялостната инвестиция ще възлиза на около 60 млн. евро. Новият стадион на Динамо Загреб се очаква да бъде построен за 4 години.

“Призоваваме всички фенове на Динамо да подкрепят стремежа ни да стартираме дейности, които със сигурност ще издигнат клуба на по-високо ниво и ще го направят още по-добър чрез архитектурно състезание, избор на идеен проект и разработване на проекти, позволяващи приемлив модел на финансиране и накрая чрез изграждане на модерен дом на Динамо за гордост на хърватския футбол! Загреб, Динамо и всички негови фенове го заслужаваха”, пишат от клуба.

Динамо Загреб се радва на страхотна кампания в Лига Европа. Хърватският гранд достигна до 1/4-финалите на турнира, след като направи знаменит обрат срещу Тотнъм. Преди два дни Динамо отстъпи на Виляреал с 0:1 на “Максимир” в първия двубой между двата тима от 1/4-финалната фаза.