На “Армията” спират трансферите на трима основни играчи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Густаво Бусато, Брадли Мазику и Жорди Кайседо няма да бъдат продавани на този етап

След раздялата с един от основните си футболисти – Тиаго Родргиес, ръководството на ЦСКА е взело решение да спре на този етап трансферите на трима от най-актуалните си играчи – Густаво Бусато, Брадли Мазику и Жорди Кайседо.

Към въпросните футболисти има голям интерес, но те ще останат на „Армията“ поне до септември. В ЦСКА планират да използват тримата във всички евромачове и евентуално, ако отпаднат, да се стигне до трансферите им, пише “Мач Телеграф”. При класиране за групите на Лигата на конференциите продажбата на играчите ще може да се осъществят чак през януари. По подобен начин ръководството на „армейците“ действа с Али Соу и Валентин Антов, които отидоха съответно в Ростов и Болоня след силното участие в групите на Лига Европа.

Кайседо е трансферна цел на Удинезе и Базел, а след участието му на Копа Америка интересът към него се засили. Евентуална негова продажба може да има чак през септември, още повече че той няма реална алтернатива като класа.

Новакът в Лига 1 Клермон Фуут пък иска Брадли Мазику. Ясно е, че левият бек би желал да премине в елита на Франция, но той има контракт с ЦСКА и от национала на Конго се очакват силни мачове в Европа, където са големите приходи.

Унгарският Фехервар пък от почти година следи Густаво Бусато. Във въпросния клуб играят двама бивши играчи на ЦСКА – Евандро да Силва и Рубен Пинто. Във Фехервар обаче ще трябва да почакат, ако искат да привлекат вратаря.

ЦСКА ще забогатее с точно 2,94 млн. евро, ако влезе в групите на Лигата на конференциите. Ако „червените“ стигнат до тях, ще приберат от наградни фондове и още 900 000 евро – 350 000 евро от втори кръг и 550 000 евро от трети кръг. Ако отпаднaт в плейофа на турнира, „червените“ ще вземат 750 000 евро.