На добър път, момичета!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
България отново се надява борбата да донесе олимпийски медал

Четирите български представителки на Олимпиадата в борбата отлетяха за Токио в добро настроение и завиден оптимизъм.

Заедно с Миглена Селишка, Евелина Николова, Тайбе Юсеин и Мими Христова за японската столица отпътува селекционерът на националния отбор Петър Касабов, както и Фатме Шабан, София Георгиева и Мария Оряшкова, които ще бъдат спаринг партньорки на момичетата.

На добър път, момичета! 1

В самолета за Токио се качи и доктора на националния отбор Стефан Стругаров, който е с най-голям стаж в олимпийската ни делегация. Той няма пропуснати Олимпийски игри от 2004 година насам, като и на тези ще бъде главен лагер на цялата българска делегация.

“Трудно ще бъде, но сме доказани характери в трудните моменти”, заяви Касабов. “Емоционално момичета са добре, щастливи са! Самият факт, че попаднаха сред 16-те на игрите в Токио е голям успех.

“Всяка една от състезателките имаше тежки моменти, успяха да ги преодолеят и да заслужат мястото си на олимпийските игри. Тайбе Юсеин вече е добре и психически, и физически след травмата. Остава да изчистим някои детайли.”

Четирите ни надежди в борбата ще влязат в олимпийското село на 26 юли, понеделник, а схватките в борбата започват седмица по-късно – на 2 август.

По традиция олимпийските ни състезатели бяха изпратени с лъвчета за късмет от Българския олимпийски комитет (БОК), получиха и националния трикольор. Знамето бе предадено за съхранение на доктор Стругаров.

Мъжете в класическия и свободния стил тръгват за Япония на 24 юли с полет в 21.25 часа, а ден по-късно – на 25 юли, ще влязат в Олимпийското село.

Снимки: БФ Борба, Костадин Андонов