На Герена се подиграли със знаменито крило на Сините
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Клубните шефове на Левски демонстрирали непочтено отношение към една от емблематичните фигури на Сините от 70-те години на миналия век – Войн Войнов, разкри самият той.

Преди няколко месеца бившото крило на националния отбор, осъзнавайки тежката финансова ситуация на “Георги Аспарухов” предложил да помага безвъзмездно в юношеската школа, но бил отпратен с обяснението, че няма свободни места.

Седмица по-късно обаче Левски назначили човек именно на позицията, за която Войнов предложил услугите си…

Войнов има във визитката си 3 шампионски титли и 3 Купи на България с екипа на Левски. Записал е над 300 мача и е част от отбора в незабравимите победи над Барселона и Аякс.

“Миналата година отидох при изпълнителния директор Павел Колев и му казах, че чувствам, че имам сили още няколко години да поработя, но без никакви финансови претенции,” сподели Войнов.

“Не съм имал желание да искам да бъда в първия отбор, а в школата. Още веднъж искам да подчертая – без никакви финансови условия, но той ме препрати към директора на школата Йончо Арсов.

“Беше ми казано, че на този етап няма свободни места. Имах само едно условие – да не освобождават някой заради мен.

“Обидата дойде след една седмица, когато назначиха човек точно на този пост, на който аз имах претенции. Можех много да помогна, но това е минало…”

Войнов е бивш треньор на юношески формации на Левски, а освен това е екс-наставник на Локомотив (Пловдив), Родопа (Смолян) и тимове от Кипър и Саудитска Арабия.