На Острова: Челси уволнява Лампард до часове, идва Тухел
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Днешната тренировка на тима е отложена

Лондонският Челси ще уволни мениджъра Франк Лампард в следващите часове, съобщава високотиражният редица британски медии.

На играчите им е било съобщено да не се явяват днес следобед на тренировъчната база „Кобъм“, тъй като планираното занимание няма да се проведе.

Раздялата с бившия английски национал се очаква да бъде обявена по-малко от 24 часа след успеха над Лутън Таун в турнира за ФА Къп. Челси обаче се представя разочароващо във Висшата лига и въпреки инвестираните в нови попълнения 200 милиона паунда, заема 9-а позиция в класирането, на 11 точки зад лидера Манчестър Юнайтед.

За наследници на Лампард се спрягат имената на Томас Тухел, Масимилиано Алегри, Брендън Роджърс, Андрий Шевченко, Юлиан Нагелсман и Рафаел Бенитес.

Собственикът на клуба от “Стамфорд Бридж” Роман Абрамович и неговата дясна ръка Марина Грановская са имали интензивни разговори относно бъдещето на Лампард и евентуалния негов заместник през последните дни.

Някои издания, сред Telegraph и Guardian твърдят, че решението вече е взето, като начело на тима ще застане германецът Томас Тухел.

Лампард оглави Челси през 2019 година, когато замени на поста Маурицио Сари.