Реал Мадрид удари Барса като гост пред повече от 86 000 зрители
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Алаба и Серхио Агуеро бяха точни при дебюта си в Ел Класико.

Отборът на Реал Мадрид се наложи с 2:1 над Барселона на “Камп Ноу” пред повече от 86 000 зрители в дербито от десетия кръг на Ла Лига. “Кралете” излязоха напред в резултата в 32-ата минута, когато Давид Алаба с плътен удар не остави шансове на Марк-Андре тер Стеген, а Лукас Васкес в 94-ата минута удвои аванса на своя тим. В последната минута от двубоя дебютантът в Ел Класико Серхио Агуеро върна едно попадение за “каталунците”, което обаче се оказа само почетно.

С успеха възпитаниците на Карло Анчелоти излязоха начело във временното класиране на Ла Лига с актив от 20 точки, докато Барселона е 8-ми с 15 пункта.

“Каталунците” стартираха по-активно в срещата и още в 3-ата минута отлично дълго подаване внесе напрежение в отбраната на Реал Мадрид, но Милитао успя добре да блокира Фати и не му позволи да обстрелва вратата, пазена от Марк-Андре тер Стеген.

В 13-ата минута Винисиус Жуниор се измъкна от опеката на Мингеса и нахлу в наказателното поле, но центрирането му бе избито в ъглов удар.

8 минути по-късно отново бразилецът беше главно действащо лице. Той отново навлезе в полето на “каталунците” и се сгромоляса на терена, искайки 11-метров наказателен удар. Главният арбитър обаче показа с жест на Винисиус да стане и дузпа не последва.

Възпитаниците на Роналд Куман бяха много близо до откриването на резултата в 24-ата минута, но Сержиньо Дест от близка дистанция изпрати кълбото високо над вратата на Тибо Куртоа.

“Кралете” поведоха в 32-ата минута. Алаба отне топката в своята половина и стартира началото на много опасна контраатака, която премина през Винисиус и Родриго преди отново да стигна до него. Австриецът напредна и с плътен изстрел разпечата Тер Стеген – 1:0.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Няколко секунди по-късно Жерар Пике можеше светкавично да върне равенството на таблото, но ударът му с глава премина на сантиметри от гредата на Куртоа.

Секунди преди края на първата част “каталунците” получиха нова отлична възможност за гол, но изстрелът на Ансу Фати от близка дистанция бе блокиран от състезател на гостите.

Реал Мадрид удари Барса като гост пред повече от 86 000 зрители 1

На почивката в игра за домакините се появи Коутиньо, който замени Оскар Мингеса.

В началните минути на второто полувреме Барселона натисна своя опонент. Ансу Фати засече добро подаване, но Куртоа внимаваше и предотврати опасността.

“Кралете” отвърнаха на предизвикателството в 55-ата минута с изстрел от далечна дистанция на Менди, който беше рутинно спасен от Тер Стеген.

3 минути по-късно Тони Кроос игра с ръка в наказателното поле на гостите, но дузпа не беше отсъдена, а заради протестите си Пике получи жълт картон.

В 62-ата минута Карим Бензема се отчете със сериозен пропуск за своя тим, след като от близка дистанция не успя да преодолее Тер Стеген и стреля право във вратаря.

6 минути по-късно с нов сериозен пропуск пред вратата на Барселона се отчете Тони Кроос.

В отговор на натиска на “кралете” Роналд Куман пусна в игра Серхио Агуеро и Сержи Роберто, а в края на мача от пейката влезе и Люк де Йонг, с което тимът заигра с двама нападатели на върха на атаката.

В 85-ата минута Депай намери добре Агуеро, който стреля с глава, но встрани от вратата на Куртоа.

Жерар Пике поиска нарушение срещу себе си и дузпа за своя тим в третата минута от добавените седем, но такава не последва, а Реал се впусна в мълниеносна контраатака, която завърши с гол на Васкес.

Това обаче не беше всичко, защото в 97-ата минута Серхио Агуеро намали изоставането на Барселона, но веднага след попадението на аржентинеца бе свирен и последният съдийски сигнал – 1:2.

Ето и стартовите състави на двата тима:

Барселона: Марк-Андре тер Стеген, Сержиньо Дест, Жерар Пике, Серхио Бускетс, Мемфис Депай, Ансу Фати, Жорди Алба, Френки де Йонг, Оскар Мингеса, Ерик Гарсия, Гави

Треньор: Роналд Куман

Реал Мадрид: Тибо Куртоа, Едер Милитао, Давид Алаба, Тони Кроос, Карим Бензема, Лука Модрич, Каземиро, Лукас Васкес, Винисиус, Родриго, Ферлан Менди

Треньор: Карло Анчелоти