Интер се справи с Шахтьор у дома, Джеко герой за “нерадзурите”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Италианският гранд вече докосва 1/8-финалите в ШЛ.

Отборът на Интер надделя в домакинството си на Шахтьор Донецк с 2:0 в двубой от група “D” на Шампионската лига. В герой за “нерадзурите” се превърна националът на Босна и Херцеговина – Един Джеко, който вкара и двете попадения в срещата.

С успеха възпитаниците на Симоне Индзаги събраха актив от 10 точки и излязоха начело във временното класиране. Втората позиция заема тимът на Реал Мадрид с 9 пункта, но и мач по-малко.

Домакините влязоха по-добре в срещата и още във 2-ата минута Марсело Брозович нанасе удар от корнер, който обаче не намери целта.

10 минути по-късно Николо Барела получи кълбото на добра позиция, но завършващият му изстрел премина над вратата.

В 16-ата минута Шахтьор стигна до първото си положение в мача, след като Додо шутира от далечна дистанция, но Самир Ханданович се намеси рутинно.

Пред Един Джеко се откри страхотна възможност за отбелязване на попадение в 26-ата минута, когато той се озова очи в очи с Анатоли Трубин, ала стражът излезе напред и парира удара.

В 36-ата минута нападателят на Интер получи нов шанс за гол след грешка на вратаря на гостите, но босненецът отново не сполучи.

Първото полувреме приключи с изстрел на Лаутаро Мартинес от въздуха, който беше спасен от Трубин.

Втората част стартира с удар на Лаутаро Мартинес, който завърши в ръцете на Трубин.

В 57-ата минута аржентинският стерлец отбеляза гол във вратата на украинците, но главният съдия го отмени заради нарушение на нападателя в атака.

Логичното се случи в 61-ата минута, когато италианският шампион поведе в резултата. След разбъркване в наказателното поле на Шахтьор и блокиран изстрел на Матео Дармиан, топката достигна до Джеко, който този път не сгреши – 1:0.

Само 6 минути по-късно националът на Босна и Херцеговина бе точен за втори път. Иван Перишич добре проби по фланга и с хубаво центриране качи кълбото на главата на нападателя, който от близка дистанция разпечата вратата на Турбин – 2:0.

В следващите минути гостите опита да пренесат играта в половината на Интер, но “нерадзурите” стояха добре подредени и не допускаха сериозни положения пред вратата си.

В 82-ата минута възпитаниците на Де Дзерби бяха много близо до попадението, но ударът на Додо се отклони в гредата.

Ето и стартовите състави на двата тима:

Интер: Самир Ханданович, Милан Шкриняр, Андреа Ранокия, Алесандро Бастони, Николов Барела, Марсело Брозович, Матео Дармиан, Иван Перишич, Марсело Брозович, Лаутаро Мартинес, Един Джеко

Треньор: Симоне Индзаги

Шахтьор Донецк: Анатоли Трубин, Додо, Витао, Марлон, Микола Матвиенко, Тарас Степаненко, Тете, Майкон, Соломон Педриньо, Фернандо

Треньор: Роберто Де Дзерби