MAMMA MIA! Италия е Европейски шампион след драма с дузпи! ВИДЕО
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Джанлуиджи Донарума е големият герой за "Скуадра Адзура" след два спасени наказателни удара

Италия е новият европейски шампион! “Скуадра Адзура” успя да победи Англия на финала на Евро 2020 след 1:1 след продължения и 3:2 при дузпите.

Големият герой за италианците бе Джанлуиджи Донарума, който спаси две дузпи и собственоръчно донесе титлата на Апенините.

Още във 2-та минута Англия поведе! Трипиър центрира отдясно на далечната греда, където Люк Шоу беше изпуснат и от воле заби топката в долния десен ъгъл на Донарума!
MAMMA MIA! Италия е Европейски шампион след драма с дузпи! ВИДЕО 1


Чак след половин час игра дойде следващият интересен момент, в който Киеза се пребори отлично за топката след центъра, напредна към наказателното и стреля мощно от около 25 метра, но покрай вратата на Пикфорд.

В 42-та минута Ди Лоренцо проби отдясно и пусна остър пас по земя към Имобиле, но ударът му беше блокиран с тяло от Магуайър. Точно преди почивката пък Бонучи пробва изстрел от сериозна дистанция, който не застраши стража на Англия.

Пет минути след почивката Инсине имаше възможност да стреля от пряк-свободен удар, но го направи покрай целта. Седем минути след час игра “Скуадра Адзура” изравни. След корнер Киелини беше съборен, но от почти паднало положение стреля, топката се отби в лявата греда, а на гол линията Бонучи прати кълбото в мрежата на Пикфорд.
MAMMA MIA! Италия е Европейски шампион след драма с дузпи! ВИДЕО 2
В 73-ата минута Бонучи отново блесна, като пусна страхотен дълъг пас към Берарди, но футболистът на Сасуоло не успя да вкара от движение. Десет минути преди края Федерико Киеза получи контузия и пет минути след това бе заменен от Федерико Бернардески.

Така мачът влезе в продължения. В тях Стърлинг получи първата по-добра възможност, но Киелини го блокира. В 107-ата минута Бернардески стреля добре от пряк свободен удар, Пикфорд изпусна топката за момент, но всеп ак успя да я хване.В 110-ата минута Киелини отново показа класа, успявайки да блокира Стърлинг в наказателното поле. В 120-ата минута след корнер топката бе насочена към Кристанте, но футболистът на Рома не успя да я засече.

Така и добавеното време от три минути изтече и всичко остана да се реши с дузпи. Те започнаха с точни изстрели на Берарди и Кейн, но след това Белоти пропусна, а Магуайър изведе англичаните напред. Бонучи след това показа железни нерви и отбеляза третата дузпа за Италия, а Рашфорд пропусна. Бернардески беше точен след него, а Санчо беше спрян от Донарума, което донесе мачбол за Италия. На 11-те метра застана Жоржиньо, но Пикфорд спаси с помощта и на гредата. Така се стигна до дузпата на Сака, който трябваше да вкара, за да остави надеждите на Англия живи, но Донарума отново бе безупречен и донесе лудата радост за Италия!


Стартови състави:

Италия: Донарума, Ди Лоренцо, Киелини, Бонучи, Емерсон, Жоржиньо, Барела, Верати, Киеза, Инсине, Имобиле

Англия: Пикфорд, Уолкър, Шоу, Трипиер, Стоунс, Магуайър, Райс, Филипс, Маунт, Стърлинг, Кейн