Наградиха ЦСКА за отбор на месец октомври
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кирил Динчев получи наградата и обяви, че ЦСКА е готов да играе срещу Левски още утре

Отборът на ЦСКА получи заслужено призвание, след като бе избран за отбор на месец октомври в анкетата на Пресклуб “България”. Призът бе връчен на кондиционния треньор на “червените” Кирил Динчев, който даде интервю пред медиите.

“Дано и през следващите месеци ЦСКА спечели тази анкета, което ще означава, че отборът ще играе и напролет в Лига Европа”, пожела си Динчев.

Според Динчев, тимът на ЦСКА има шансове да спечели срещу Йънг Бойс в четвъртък, въпреки тежкото поражение с 0:3 в първия мач между двата отбора от груповата фаза на Лига Европа.

“Мачът бе на изкуствен терен, а и до 30-ата минута вече губехме с 0:3. Това са фактори, които повлияха много на първия двубой получилия се резултат. Сега ще играем на естествена трева, а и двубоят стартира от 0:0”, добави Динчев.

Кондиционният специалист категорично заяви, че физическата подготовка на футболистите на ЦСКА се надгражда в последните години.

“Вярно е, че в последната година ЦСКА често печели своите двубои в края, но и в предишните 4-5 сезона отборът бе добре подготвен физически. Може да се каже, че сме надградили в това отношение”, обясни Динчев.

Кирил Динчев обяви, че всички в клуба са били разочаровани от отлагането на дербито с Левски.

“Искахме двубоят с Левски да се проведе по програма. Ние сме готови във всеки един момент да изиграем мача, още утре даже. Футболистите от нашия тим са свикнали да играят два пъти седмицата, даже мога да кажа, че те предпочитат такъв цикъл вместо дълга седмица с тренировки”, заяви той.