Най-добрият в Ман Юнайтед за 2020 г. се вдъхновява от Роналдо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бруно Фернандеш бе избран за играч на годината в Манчестър Юнайтед

Португалският национал Бруно Фернандеш заслужено бе обявен за играч на годината в Манчестър Юнайтед. След трансфера си от Спортинг миналата зима, той изигра 29 мача за “червените дяволи” като вкара 18 гола и направи 14 асистенции. Така португалецът събра коефициент 1,1, като дори по този показател изпревари легендата Ерик Кантона, който имаше 0,8.

Фернандеш говори пред клубния сайт на Ман Юнайтед, че черпи вдъхновение от своя сънародник Кристиано Роналдо. Той констатира и важността на самоусъвършенстването – нещо, на което много от младите футболисти не обръщат внимание.

„Не само във футбола, но и във всяка друга сфера на живота трябва да се усъвършенствате постоянно. Човек е нужно да знае, че нито е най-слабият, нито че е най-добрият. Винаги има как да станеш по-добър.

Вижте Кристиано и Меси – те се подобряват всеки сезон. Всеки казват че е невъзможно да постигнат повече, но с всеки сезон те стават все по-добри. Вече 11 години двамата се борят за “Златната топка”. Няма футболисти, които да повторят това.

Имам страхотната възможност да играя с Кристиано за националния отбор. Виждам как той не спира да работи, за да стане по-добър в свободни удари, ударите от движение, ударите с глава, изпълнението на дузпите. Той иска да е по-добър във всичко и да се усъвършенства, а това ме вдъхновява”, откровен е Фернандеш.