Нападател на Хърватия: Концентрирани сме и чакаме мача с Испания
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ако по време на заниманията се хвърляме здраво за всяка топка, има битка по целия терен, то представете си какво ще стане, когато дойде мачът"

Хърватският национал Анте Будимир говори пред “Marca” за подготовката на тима за предстоящия сблъсък с Испания. Нападателят разкри за бой в тима на една от последните тренировки, което самият футболист смята за добър знак. Будимир познава отлично испанския футбол, след като преди време игра за Майорка, а сега е в Осасуна.

– Как сте вие лично и отборът като цяло преди двубоя с Испания?
– Добре съм, отборът също. Виждам съотборниците си много концентрирани и със силно желание мачът вече да започва.

– Вратарят на Испания Унай Симон каза преди време, че когато вижда лицата на съотборниците си, знае, че нещата ще се развият добре. Какво виждате вие в лицата на колегите си?
–  Бихме се на тренировката онзи ден. Мисля, че това е добър сигнал. Ако по време на заниманията се хвърляме здраво за всяка топка, има битка по целия терен, то представете си какво ще стане, когато дойде мачът. Това е добър знак. Предполагам, че в понеделник по време на мача ще бъдем същите тези биткаджии, каквито сме и е на тренировките. Това ми дава спокойствие.

– Разкажете ни повече за това спречкване на тренировката?
– Разделени сме на групи, имаме си наш, вътрешен турнир и всички отбори искат да спечелят. По някое време наистина става горещо. Но всичко е наред, по правилата.

В Испания, когато мислим за Хърватия, мислим за Модрич…
– Да, той е толкова важен играч… Той е футболист, който ни помага много и извън терена и който винаги е до нас. А на терена винаги се появява във важните моменти. Погледнете какво направи онзи ден. Труден мач срещу Шотландия, сложна игра и… той се появява и вкарва феноменален гол. Вижте какъв невероятен удар направи само, какъв важен гол. Винаги можете да разчитате на Лука. Той винаги е на разположение на всички. Без значение кой си, той винаги има време  да ти помогне.

– Как разпускате в лагера на Хърватия?
– Играем карти, тенис на маса, дартс.

– Кой е най-добър в тези занимания.
– На карти съм много добър и вече никой не иска да играе срещу мен. На тенис на маса №1 е Брозович, там той е невероятен.

– А Модрич?
– Той е №1 във футбола.