Наполи не допусна грешна стъпка срещу Сампдория
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Неаполитанци се върнаха на победния път в Серия А

Наполи спечели гостуването си на Сампдория с резултат в 2:0 в двубой от 17-ия кръг на италианското първенство Серия А. Попаденията за неаполитанци реализираха Виктор Осимен и Елиф Елмас.

Така тимът на Лучано Спалети се върна на победния път в Калчото след загубата с 0:1 от Интер в миналия кръг. Наполи увеличи аванса си на върха в класирането на седем точки пред втория Ювентус и на осем пред третия Милан, който е с мач по-малко. Сампдория пък остана с 9 пункта на 18-ата позиция в таблицата.

Наполи пропусна шанс да поведе в резултата в 6-ата минута, когато Матео Политано пропусна дузпа. В 19-ата обаче гостите откриха резултата. Марио Руи намери Виктор Осимен, който се разписа за 0:1 с десетия си гол за сезона в Серия А.

В 39-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като Томас Ринкон бе изгонен с директен червен картон за грубо нарушение. Това допълнително усложни задачата на “моряците”.

Наполи не изпусна контрола върху срещата след почивката. В 80-ата минута след намесата на ВАР гостите получиха втора дузпа в двубоя. Халфът Елиф Елмас не сбърка от бялата точка и авансът на неаполитанци бе удвоен.

До края на двубоя на “Стадио Луиджи Ферарис” ново попадение не падна и Наполи се поздрави с 14-ата си шампионатна победа.